14-04-07

Bedankt Mijnheer De Croo.

decroo.01
 
 

Citaat : De Standaard, Waarde redactie,  12 april 2007:

 

Met verbazing lazen we de uitspraak van Herman De Croo: ,,Ik ben geen Vlaams-nationalist omdat ik echt niet mentaal gehandicapt ben''. Als ouders van een 24-jarige dochter mét een mentale handicap moesten we even bekomen. Zijn uitspraak maakt pijnlijk duidelijk dat hij in zijn onmiddellijke omgeving niet geconfronteerd werd met mensen met een mentale handicap. Het is ook niet de eerste keer dat politici van Open VLD kwetsende uitspraken doen over gehandicapten, denk maar aan Bart Somers en Karel De Gucht.

Hun houding bewijst dat sommige politici in een ivoren toren leven en alle voeling met de realiteit missen. In plaats van studiereizen naar verre landen te maken, zouden ze beter eens een inleefvakantie doen bij mensen met een mentale handicap en hun familie.

Marc Van Gestel voorzitter vzw Opvang Tekort

 

 

 

 

Een uitspraak van de eerste burger van het land, de Voorzitter van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers die werkelijk een riem onder het hart is van alle mensen met een mentale handicap en hun omgeving.

 

Bedankt daarvoor dus Mijnheer De Croo.

 

En oh ja, ik merkte ook hoe snel een mediasterke excuusstunt geörchestreerd werd. Les excuses sont faites pour s’en servir, geheel in de stijl van uw paternalistisch en Belgicistisch idëengoedje en van een partij die zich recentelijk ..."Open" noemde ‘

21:24 Gepost door ofanders in Actualiteit | Permalink | Commentaren (7) | Tags: de croo |  Facebook |

10-04-07

Laatste eieren.

eieren

Met zachte weemoed had hij de paaseieren om halfzes in de bedauwde  tuin verstopt.  Zacht uiteraard, anders hoef je aan een dergelijke expeditie niet te beginnen. En ook met weemoed. Ook uiteraard, als je wist hoe hij door dat gevoel de laatste jaren overmand was. Wellicht zijn dit de laatste  ‘echte’eieren die straks vol verwondering door zijn dochters zouden opgeraapt worden. Straks als de teruggekeerde klokken opnieuw triomfantelijk zouden luiden, als ze zouden zien hoe de klokken wisten dat Benjamina geen chocola lust en dan toch (speciaal voor haar !) massaal haar lievelingsdropjes zouden gedropt hebben, als ze vol verbazing zouden merken hoe de klokken er voor gezorgd hadden, dat ze rond de boom eieren gedropt hadden met mooie rode lintjes eraan, die net op ooghoogte aan de takken waren blijven haperen…Volgend jaar zou die verwondering er niet meer zijn, dacht hij met een soort immens ‘menopauzegevoel’. Er startte hier geen nieuwe cyclus.

09:27 Gepost door ofanders in Gedachten. | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-04-07

Snoeien doet bloeien.

 

krulhazelaar

 

 

Zwijgt Ofanders, of aldus Sprach Johannes, zijn enige en dus beste vriend? Johannes had het over de rolstoelpatiënte die donderdag enkele takken kwam knippen van de krulhazelaar voor het huis. Hij had de vrouw het eerst opgemerkt ter hoogte van de vaste planten- zaak in hun straat. “Die vrouw is gehandicapt, dat moet toch erg zijn”, had Johannes’ zwaar autistische dochter kurkdroog opgemerkt. Groot was dan ook hun verbazing toen eventjes later aan hun deur aangebeld werd door diezelfde vrouw, met de vraag of Johannes niet een paar takken wou afknippen van de krulhazelaar voor hun deur. De vrouw reikte Johannes een snoeischaar aan en was enthousiast over de grillige vormen van de takken voor haar bloemschikles. Ze dankte Johannes, die zei dat het graag gedaan was, en wellicht zelfs goed voor zijn boom. Inderdaad zei ze voor ze glimlachend in haar rolstoel wegreed : “Snoeien doet bloeien”. “Dat is toch raar”,zei Johannes dochter, “die mevrouw kan zelfs niet stappen en was toch zo vriendelijk en blij”. Inderdaad, snoeien doet bloeien, dacht Johannes toen hij mijmerend terug zijn wandelpadje opstapte.

18:46 Gepost door ofanders in Ofanders praktisch | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |