14-04-07

Bedankt Mijnheer De Croo.

decroo.01
 
 

Citaat : De Standaard, Waarde redactie,  12 april 2007:

 

Met verbazing lazen we de uitspraak van Herman De Croo: ,,Ik ben geen Vlaams-nationalist omdat ik echt niet mentaal gehandicapt ben''. Als ouders van een 24-jarige dochter mét een mentale handicap moesten we even bekomen. Zijn uitspraak maakt pijnlijk duidelijk dat hij in zijn onmiddellijke omgeving niet geconfronteerd werd met mensen met een mentale handicap. Het is ook niet de eerste keer dat politici van Open VLD kwetsende uitspraken doen over gehandicapten, denk maar aan Bart Somers en Karel De Gucht.

Hun houding bewijst dat sommige politici in een ivoren toren leven en alle voeling met de realiteit missen. In plaats van studiereizen naar verre landen te maken, zouden ze beter eens een inleefvakantie doen bij mensen met een mentale handicap en hun familie.

Marc Van Gestel voorzitter vzw Opvang Tekort

 

 

 

 

Een uitspraak van de eerste burger van het land, de Voorzitter van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers die werkelijk een riem onder het hart is van alle mensen met een mentale handicap en hun omgeving.

 

Bedankt daarvoor dus Mijnheer De Croo.

 

En oh ja, ik merkte ook hoe snel een mediasterke excuusstunt geörchestreerd werd. Les excuses sont faites pour s’en servir, geheel in de stijl van uw paternalistisch en Belgicistisch idëengoedje en van een partij die zich recentelijk ..."Open" noemde ‘

21:24 Gepost door ofanders in Actualiteit | Permalink | Commentaren (7) | Tags: de croo |  Facebook |

Commentaren

avondgroetjes ik ben even komen lezen in je blogje en deel je mening geheel!
groetjes en tot ziens

Gepost door: hartendame2 | 14-04-07

Ongelooflijk die mannen, en zeker die van het genre Eyskens, De Croo, Verhofstadt, Van Peel, enz.. bewijzen alle dagen dat ze werkelijk van een andere planeet komen.
En maar spreken van het contact met de burger te herstellen. Die mannen weten bij wijze van spreken nie wat een brood kost en zijn gespecialiseerd in het belasten van een bakker....

Bovendien zijn die heren professoren op gebied van kennis ongetwijfeld supercracks maar op gebied van levenservaring superdom... alles wordt voor hen gedaan en ze weten gewoon niet wat het leven van een gewone belg inhoudt.

Wij begrijpen jullie volledig en steunen jullie in elke actie die jullie in deze ondernemen...Veel sterkte en veel moed om als bezorgde ouders verder te strijden opdat het beste net goed genoeg is voor jullie dochter.

desondanks : een fijn weekend gewenst

Gepost door: Luc van het Moerhofke | 14-04-07

wat .. .. zijn die ministers toch geleerd ..

:-(((

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 16-04-07

van het onderwerp af Het verheugd mij dat ik bij mijn bezoek een mooi rond bezoekersaantal tref!
{Een drie met vier nullen er achter}

Gepost door: maria | 16-04-07

verheugT

aargh.

Gepost door: maria | 16-04-07

nog ff neem zondag je potlood ter hand en geef kleur ..

;-))

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 08-06-07

geheime vraag zit jij mee aan de onderhandelingstafel??

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 12-08-07

De commentaren zijn gesloten.