02-09-06

Kaftwerk.

 
 

Gelet op de specificiteit van de gezinssamenstelling was Ofanders vandaag de enige laureaat in de ogenschijnlijk eenvoudige discipline “schoolboekenkaften”, dit op uitdrukkelijk verzoek van de inrichtende macht, in de persoon van niemand minder dan Benjamina (U raadt het al, de jongste dochter, dus de feitelijk hoogste gezaginstantie ten huize Ofanders).

Zoals het past in een verticale arbeidsstructuur had ondergetekende geen enkele zeggingschap in de keuze van het materiaal en de outillering.

Wat de boekwerken betreft, tot daar aan toe. Het komt mij inderdaad niet toe het volledig Verzamelde werk van Louis Paul Boon op de verplichte literatuurlijst van het tweede studiejaar te plaatsen. Zo jong hoort het niet dat de kinderen de schellen van hun ogen verliezen.

Maar naast de boekwerken, was er ook …het kaftpapier. Benjamina ballerina had haar fonkelgrote hemelsblauwe ogen laten vallen op ‘paardenkaftpapier’ dat aangeboden werd in de rekken van een grootwarenhuis van een niet nader genoemde Duitse keten. In feite betrof het hier een 3 meter lange rol glibberig, onmiddellijk kreukend, ‘flodderpapier’.

Je weet dus al, hoe laat het min of meer was. Daarnaast golden er ook nog volgende parameters. Primo : er mocht géén plakband aan de binnenzijde van de  boeken zelf gehecht worden (Dan zijn de boeken naar de ‘vaantjes’(sic!), dixit juffrouw Vera). Secundo: Benjamina stelde als enige esthetische voorwaarde dat ‘het mooie paardje met de witte bles dat zo goed op Fantast lijkt’ ‘vooraan in het midden’ op elk boek zou prijken.

Voeg daar tot slot nog Ofanders’ spreekwoordelijke onhandigheid bij, en je hebt alle ingrediënten voor een groteske vertoning.

 

Mijn kandidatuur voor het Chinees staatscircus ligt klaar. De boeken niet.

 

Ik denk dat ik nood heb aan een partner van de vrouwelijke kunne, of … ander kaftpapier. That’s the question…

20:09 Gepost door ofanders in Ofanders praktisch | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

))) Mijn grootmoeder kon (kan) heel goed kaften...ofanders toch maar ander papier.
saluuuukes

Gepost door: dingske | 02-09-06

hey, Gaat over als ze ouder worden, echt wel. ;-)

Groetjes van beesken

Gepost door: Beesken | 02-09-06

Héhé ! Wat was dat over een wil en een weg ?

;-)

Diplomatisch oplossen ? Je neemt steviger kaftpapier van egale kleur, knipt die paarden uit en kleeft die zodanig dat "het mooie paardje met de witte bles dat zo goed op Fantast lijkt" in het midden staat.

Succes !

Gepost door: ms | 02-09-06

=^..^= jawadde.... waar is de tijd zeg!!!!

ps. ik kies voor ander kaftpapier of anders Mske haren tip opvolgen ;-)))

Gepost door: Talleke | 03-09-06

in de slegte verkoopt men
met een top 1 hit :
kaften voor dummies...
grts
vhike

Gepost door: vhike | 03-09-06

goeie raad mannen zouden voorstellen; neem gewoon ander kaftpapier, dat kost niet veel en oogt mooi!

ik zou zeggen; neem een vrouw in huis; dat kost niet veel en oogt meer dan mooi! :-)))

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 04-09-06

na het scheiden van kaf en koren, komt kaften naar behoren

Gepost door: alec | 05-09-06

hihi elk jaar september weer hetzelfde. Gelukkig heb ik een moeder dat daar heel gedreven in is. In een mum van tijd is alles gekaft en ja zoals het hoort, met het mooie paardje in het midden ;-))
Lieve groeten

Gepost door: liefje | 06-09-06

De commentaren zijn gesloten.