22-02-06

Boon.

 

 

Eens de trein het station verliet, moest ik niet geheel onwillekeurig aan Louis-Paul Boon denken, die bij leven (uiteraard) ook met de trein naar Brussel pendelde, vanuit een concurrerende provinciestad. En plots was hij daar.

“Goedendag,stoort het als ik me hier zet?”. “Zeker niet”, haastte ik mij te zeggen. Hij was kleiner dan ik me hem voorgesteld had. Hij droeg een soort donkergrijze kostuumbroek, zonder plooi (ofwel was die al lang verdwenen), een donkerblauwe gewatteerde blauwe regenjas, een zwarte rolkraagtrui (een pull-over uit de filature) en zwarte schoenen. Bepaalde sporen op zijn schoeisel lieten overigens vermoeden dat zijn kippen nog niet onderworpen waren aan de ophokplicht. “Zo zit ik het liefst zei hij, dwars aan de linkerkant en tegen de rijrichting. Dat is mijn lievelingsattitude, dwars én links en toch vooruitrijden !!! Daarvoor hebben we in ons land natuurlijk den ijzeren weg nodig, al de rest bevindt zich aan de rechterkant en blokkeert.”. “En voor de rest moet ge U niet te veel van mij aantrekken, ik ben zoals ge weet al  lang tot stof en as vergaan. Maar af en toe kom ik graag nog eens kijken. En weet ge, nu ik weet dat mensen eigenlijk hun eigen gazet kunnen schrijven op hun computer, ben ik eigelijk een beetje jaloers. Weet ge wat ge doet? Als je zo in uw blog, of hoe noemt zo’n spel nu ook weer, schrijft, zou ik graag hebben dat ge U af en toe afvraagt hoe dat Boontje tegen de dingen van nu zou aankijken”.

Bruxelles Midi, gare terminus de ce train !!

Nog juist op tijd kon ik mijn tas nemen (mijne karnasjeir) om richting werk te stappen, nog verrast nadenkend over deze bizarre matinale ontmoeting. En onder aan mijn schoen zag ik nog een kippestr…

22:35 Gepost door ofanders | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

monument onwillekeurig doet dit mij denken aan jos ghysen.
niet hetzelfde grote 'monument', maar toch ..

eentje met wèl een eigen blog! :-)))

*sorry, tijd is op!
gelieve u terug naar je cel te begeven!*

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 22-02-06

:-))) bij leven en welzijn! :-))))

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 22-02-06

Ja, Boon. Er zijn monumenten en er zijn Monumenten.
Zucht.

Gepost door: jacoja | 22-02-06

ik weet geen titel u maakt mij nieuwsgierig naar uw eLPee.
leuk geschreven

Gepost door: maria | 23-02-06

mag ik ... ook eens mee op uw trein?
Lieve groeten en prettig weekend

Gepost door: liefje | 24-02-06

De commentaren zijn gesloten.