11-02-06

Een halte te ver (én de boekentas).

 

 

 

“A bridge to far”, zou inderdaad een véél heldhaftiger titel voor dit logje geweest zijn dan “een halte te ver op een IR-trein”.  Het was nochtans dit laatste wat me donderdagvond overkwam.

 Raar is het alvast, ergens aankomen waar je niet hoeft te zijn. En dan snel terug aan de andere kant van het spoor gaan staan, om te vermijden dat ik met de volgende trein, nog een halte verder zou sporen. Kwestie van zelfkennis. Ik ben er inderdaad van doordrongen dat mijn oriëntatievermogen een van mijn meer vrouwelijke eigenschappen is, zelfs hééél uitgesproken.

In tijd bleef de schade uitermate beperkt. Ik moet de NMBS dankbaar zijn. Ik denk dat het volledig uurschema Greenwichnauwkeurig uitgedokterd wordt op warhoofden zoals ik: nauwelijks een paar minuten later vertrok een geschikte trein in de andere richting.

‘Vergeetkop’ noemde dochterlief me, enigszins triomfantelijk, en…nog niet beseffend dat ze de volgende ochtend andermaal zou bewijzen over hetzelfde genenmateriaal te beschikken, door in de matinale drukte vlotjes haar …boekentas te vergeten, wat een volledige praktische desorganisatie veroorzaakte. Ik kon de paniekerig dame bevestigen dat we dus beiden eigenlijk  ‘vergeet-mij-nietjes’ waren, en ik wel terug de boekentas zou gaan halen , ná eerst zus naar haar school gebracht te hebben.  Hierdoor kwam het dat  ik in totaal 56 kilometer en één uur en zes minuten in de wagen zat alvorens ik de trein kon nemen. Ik deed dit a) in de goede richting en b) tot de juiste halte (toegegeven die halte was tevens de terminushalte…).

 

 

10:16 Gepost door ofanders in Ofanders praktisch | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hahaa zoals de ouden zongen, zo vergeten de jongen .. :-)))

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 11-02-06

Thx! Bedankt voor je bezoekje Ofanders!
Nog een fijne zondag!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 12-02-06

De commentaren zijn gesloten.