14-04-07

Bedankt Mijnheer De Croo.

decroo.01
 
 

Citaat : De Standaard, Waarde redactie,  12 april 2007:

 

Met verbazing lazen we de uitspraak van Herman De Croo: ,,Ik ben geen Vlaams-nationalist omdat ik echt niet mentaal gehandicapt ben''. Als ouders van een 24-jarige dochter mét een mentale handicap moesten we even bekomen. Zijn uitspraak maakt pijnlijk duidelijk dat hij in zijn onmiddellijke omgeving niet geconfronteerd werd met mensen met een mentale handicap. Het is ook niet de eerste keer dat politici van Open VLD kwetsende uitspraken doen over gehandicapten, denk maar aan Bart Somers en Karel De Gucht.

Hun houding bewijst dat sommige politici in een ivoren toren leven en alle voeling met de realiteit missen. In plaats van studiereizen naar verre landen te maken, zouden ze beter eens een inleefvakantie doen bij mensen met een mentale handicap en hun familie.

Marc Van Gestel voorzitter vzw Opvang Tekort

 

 

 

 

Een uitspraak van de eerste burger van het land, de Voorzitter van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers die werkelijk een riem onder het hart is van alle mensen met een mentale handicap en hun omgeving.

 

Bedankt daarvoor dus Mijnheer De Croo.

 

En oh ja, ik merkte ook hoe snel een mediasterke excuusstunt geörchestreerd werd. Les excuses sont faites pour s’en servir, geheel in de stijl van uw paternalistisch en Belgicistisch idëengoedje en van een partij die zich recentelijk ..."Open" noemde ‘

21:24 Gepost door ofanders in Actualiteit | Permalink | Commentaren (7) | Tags: de croo |  Facebook |